Therapeut, coach, trainer

Jacqueline van der Heijden

 

Mijn passie en talent liggen in de begeleiding van mijn medemens door de interactie, het contact, plezier en de uitdaging. Samen met de cliënt ga ik op een inventieve en integratieve wijze op zoek om zijn/haar verlangen en het behandeldoel te realiseren.

Mijn interesse gaat uit naar de persoonlijke groei en ontwikkeling van heel de mens, waarbinnen ik gefascineerd ben door de samenhang tussen en wederzijdse beïnvloeding van cognitie en psyche, fysieke symptomen en sociaal, emotioneel en spiritueel gedrag.

Ik heb een onderwijskundige, management en coachende achtergrond (1978-2006) en ben gespecialiseerd in hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en autisme.

In 2006 heb ik de 3-jarige Post-HBO opleiding tot kinder- en jeugdtherapeut (erkend door SNRO en geregistreerd bij NFG) voltooid en heb daarnaast verschillende studies gevolgd onder andere op het gebied van oplossingsgericht coachen, geweldloze communicatie, NLP, Kids Skills, creatieve therapie, hoogbegaafdheid, meditatie en mindfulness, bevordering van de integratie van de linker en rechter hersenhelft en het in gang zetten van transformatieprocessen met de natuur als metafoor en hulpbron.

Alsmede dansen van Gabriëla Roth, Biodanza, workshops en trainingen bij Het Centrum van Leven en Intuïtie te Utrecht en Levensschool de Voorde.

Vanaf januari 2007 heb ik een eigen praktijk voor kinder- en jeugdtherapie, coaching en training. Daarnaast werk ik freelance voor verschillende organisaties o.a. Onderwijsbegeleidingsdienst Marant, Onderwijsadvies- en organisatiebureau Impuls, Bouwbedrijf Gerritsen, Arcadis (infrastructuur, milieu en gebouwen), verschillende basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs. Onder andere de Mauritiusschool te Rheden, het Stedelijk Gymnasium Arnhem, Het Rhedens, onderwijs aan hoogbegaafden te Zevenaar en Ede, Het CPS te Amersfoort en Novilo, Advies- en opleidingscentrum voor hoogbegaafdheid (talentontwikkeling).